Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Software > Windows

Windows Tips & tricks, sfaturi, drivere, securitate... tot ce tine de Win32/64.


Reply
 
Thread Tools
Old 01.03.2017, 02:13   #1
3cStaSy
RPC Beginner
 
Join Date: 01.03.2017
Posts: 2
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Problema placa de retea

Salutare!
Vin cu o problema la care nu gasesc absolut nici o rezolvare nicaieri si de aceea m am gandit sa caut un raspuns aici.
Primesc un pc pentru a ii instala windowsul.
Dupa ce instalez windowsul introduc cablul de retea cu scopul de a ma conecta la internet pentru a descarca driverele, dar privesc in colt si vad reteaua cu semnul exclamarii. Pun cursorul pe ea si observ ca imi da uneidentified network si se incarca la nesfarsit. Incerc sa pun mac-ul de la placa de retea de pe pc ul meu, sa dau diagnose, tot ce se poate, dar toate in zadar... nu rezolv nimic.
Dupa toate astea intru in device manager si incerc sa dezinstalez driverul la placa de retea, dar in momentul in care ii dau unninstall, imi apare fereastra mica cu unninstall si se incarca vesnic.
Incerc sa dau disable la local area connection, si observ ca iconita capata culoarea alb negru si ia functia de disable, dar iconita de retea din bara ramane activa cu semnul exclamarii pe ea.
Scot cablul de retea si, ghiciti ce, reteaua tot activa.
Incerc sa instalez drivere la placa de retea (o vechitura ordinara Via Rheine fast ethernet adapter II, ceva de genul)inclusiv cu programe ca slim drivers, 3dpnet, driver pack sollution, dar totul fara nici un rezultat ... instalari eronate, not responding si vesnicul loading.
M am gandit sa pun o placa de retea externa si sa scap de toate grijile, dar vechitura imi creeaza probleme.
Cand dau shutdown calculatorul nu se inchide din cauza la procesele care le creeaza, daca nu ma insel, in task manager creaza un proces dll32 parca, care atunci cand dau shutdown nu doreste sa l inchida ... sau in device manager cand doresc sa dezinstalez ceva sau dau sa caute un dispozitiv nou, imi ramane cursorul bloc pe incarcare.
Exista o alta rezolvare la aceasta problema, in afara de a schimba placa de baza?
Mentionez faptul ca totul se petrece in sistemul de operare windows 7 32 bits sau 64 ( le am incercat pe ambele).
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
3cStaSy is offline   Reply With Quote
Old 01.03.2017, 15:00   #2
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 37
Posts: 5,944
Thanks: 3,614
Thanked 3,329 Times in 1,964 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Problema placa de retea

Posibil sa fi cedat placa de retea sau placa de baza daca e integrata sau ai un conflict la driverele placii de retea, caz in care iti recomand sa instalezi driverele placii de baza (cele originale de pe site-ul producatorului) inclusiv ale chipsetului si tot ce are si asigura-te in Device Manager nu exista conflicte la drivere (te uiti la Properties la placa de retea, chipset etc si iti spune acolo daca e vreo problema). Posibil sa nici nu fie driverele corespunzatoare ale placii de retea pentru Windows 7 daca pc-ul e mai vechi, asa ca verifica sa fie compatibil driverul cu Windows 7.

Incearca cu o placa de retea dedicata, pe slot PCI de care banuiesc ca ai pe placa de baza. Vezi daca cu aia merge sau tot asa face.

Banuiesc ca ai scanat sistemul de virusi, troieni etc? Cu AVG si Malwarebytes? In caz ca ai ceva malware care iti zapaceste sistemul sau placa de retea...
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to XVanish For This Useful Post:
3cStaSy (02.03.2017), Alin99 (01.03.2017), bogdan (01.03.2017)
Old 01.03.2017, 17:58   #3
Alin99
RPC Gold Member
 
Alin99's Avatar
 
Join Date: 12.11.2010
Location: somewhere in world
Posts: 4,490
Thanks: 5,571
Thanked 3,483 Times in 2,039 Posts
Default Re: Problema placa de retea

Quote:
Originally Posted by 3cStaSy View Post
Mentionez faptul ca totul se petrece in sistemul de operare windows 7 32 bits sau 64 ( le am incercat pe ambele).
Daca configuratia suporta win 7 atunci merge si win 8, recomand sa pui win 8.1 si sa vezi ce se intampla, teoretic ar trebui sa mearga,mai ales ca win 8.1 isi face automat update la toate driverele.
__________________
TOSHIBA LED TV 43" 4K
VU+SOLO2 , VU+SOLO4K , Prime focus 1.80m,offset 1.30m,offset 1.00m
Multifeed 42E,28.2E,19.2E,16E,13E,9E,1W,5W DiSEqC Multimode Switch 8in+1 EMP - Centauri
Alin99 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Alin99 For This Useful Post:
3cStaSy (02.03.2017), yo9fah (01.03.2017)
Old 01.03.2017, 23:36   #4
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,330
Thanks: 5,804
Thanked 7,817 Times in 3,979 Posts
Default Re: Problema placa de retea

Placa de baza nu trebuie schimbata; la limita poti sa dai disable din BIOS la placa de retea integrata si sa folosesti una dedicata pe PCI. Cata vreme zici ca-i VIA Rhine, atunci placa de baza pare a fi mai veche, verifica daca n-ai condensatori umflati/sparti pe ea:
http://www.rpc-forum.ro/showpost.php...6&postcount=11
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to bogdan For This Useful Post:
3cStaSy (02.03.2017), Alin99 (02.03.2017), AnbuBlack (02.03.2017), XVanish (02.03.2017), yo9fah (02.03.2017)
Old 02.03.2017, 00:29   #5
3cStaSy
RPC Beginner
 
Join Date: 01.03.2017
Posts: 2
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Re: Problema placa de retea

placa de baza intr adevar este una veche.
am incercat cu windows 8 si aceasi problema.
driverul si l a luat automat windowsul dupa care am incercat eu multe alte variante si degeaba ... conflicte nu exista intre drivere.
Dimineata am desfacut calculatorul sa ma uit pe placa de baza daca este vreun contact imperfect pe spate si am remarcat un condensator umflat si un pic maro deasupra.
acum ca am citit si commentul lui BOGDAN(multumesc mult pentru sfatul cu disable din BIOS, chiar nu mi trecea prin minte), s ar putea mai mult ca sigur sa fie de la condesatorul acela.
O sa l schimb in curand si o sa va anunt ce am rezolvat.
Va multumesc mult pentru timpul acordat!
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
3cStaSy is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to 3cStaSy For This Useful Post:
Alin99 (02.03.2017), XVanish (02.03.2017)
Old 02.03.2017, 19:30   #6
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,330
Thanks: 5,804
Thanked 7,817 Times in 3,979 Posts
Default Re: Problema placa de retea

Quote:
Originally Posted by 3cStaSy View Post
am remarcat un condensator umflat si un pic maro deasupra.
Pai as zice aproape sigur ca asta-i cauza si nu altceva. Foarte rar am vazut sa pice semiconductori de pe placa de baza; in schimb condensatori electrolitici la greu - e de asteptat intrucat sunt piesele care sunt cele mai putin fiabile in timp daca sunt expuse la caldura.

Ia letconul si succes la mesterit !
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bogdan For This Useful Post:
Alin99 (04.03.2017)
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adaptor placa retea cuisor Alte Componente 1 10.09.2014 20:39
Placa de retea wireless yoben2q2q Alte Componente 1 28.01.2014 18:55
PLaca de retea dj_flo Routere - Modemuri 9 08.05.2013 19:21
Placa de retea onboard sau separata? Alin99 Suport Tehnic 6 27.03.2011 20:20
placa de retea wireless razvan21 Retelistica si Internet 0 28.08.2008 15:36

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 21:26.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin