Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Software > Unix - Linux - BSD > Arch GNU/Linux

Arch GNU/Linux Sectiune dedicata pentru Arch GNU/Linux.


Reply
 
Thread Tools
Old 19.08.2015, 17:39   #1
EdY91
RPC Special Member
 
EdY91's Avatar
 
Join Date: 26.11.2014
Location: Somewhere in the Linux World
Age: 26
Posts: 267
Thanks: 231
Thanked 144 Times in 83 Posts
Default Rezolutie vga switch

Deci se da un PC si o consola, un xbox 360, conectate amandoua la acelasi monitor printr-un vga switch de asta.
Problema este in felu urmator, atunci cand comut de exemplu pe consola, sa vad imaginea de la consola si dupa dau inapoi la PC se schimba rezolutia, din 1366x768, o face 1024x768, iar la optiunile de rezolutie din NVIDIA nu imi arata rezolutia de 1366x768, care e standard a monitorului, pe consola nu am probleme, doar la PC.

Ideei ceva cum sa fac sa nu se mai schimbe rezolutia sau sa imi apara in nvidia toate rezolutiile sau asta 1366x768.

Tot Arch am, iar vga switch e un KONIG, chinezareala.

konig.jpg

Multumesc.
Attached Images
File Type: jpg konig.jpg (8.6 KB, 5 views)
__________________
sudo pacman -Rs windows && sudo pacman -S arch
[sudo] password for edy:
error: target not found: windows

EdY91 is offline   Reply With Quote
Old 19.08.2015, 18:16   #2
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,918
Thanks: 4,634
Thanked 6,163 Times in 2,961 Posts
Default Re: Rezolutie vga switch

Īncearcă cu xrandr poate reușești; mai multe nu știu să-ți zic nu dețin o consolă de la M$ și nu sțiu cum funcționează.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, īnsă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
Old 19.08.2015, 18:38   #3
EdY91
RPC Special Member
 
EdY91's Avatar
 
Join Date: 26.11.2014
Location: Somewhere in the Linux World
Age: 26
Posts: 267
Thanks: 231
Thanked 144 Times in 83 Posts
Default Re: Rezolutie vga switch

Cu consola nu e nici o problema. Problema e de la pc ca sa zic asa, nu stiu cum sa fac sa nu se schimbe rezolutia la pc atunci cand comut intre ele sau daca se schimba sa imi apara rezolutia standard a monitorului.
__________________
sudo pacman -Rs windows && sudo pacman -S arch
[sudo] password for edy:
error: target not found: windows

EdY91 is offline   Reply With Quote
Old 20.08.2015, 16:18   #4
secret
RPC Senior Member
 
Join Date: 19.11.2012
Posts: 151
Thanks: 17
Thanked 164 Times in 99 Posts
Default Re: Rezolutie vga switch

Cred ca pierzand legatura cu monitorul driverul video trece in mod standard.
O reinitializare a driverului,un fake (fals) EDID ar fi variantele software,insa nu stiu cum se fac,sunt doar idei de incercat.
Poate asa ceva,nu stiu cum e Arch,nu l-am vazut,testat.
http://kodi.wiki/view/Creating_and_u..._via_xorg.conf

Modificarea switch astfel incat sa nu sesizeze deconectarea monitorului,sau adaugarea unui eprom cu EDID,acelasi cu al monitorului pe pinii necesari,in partea PC ului.Astea ar fi hardware.

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

Ce am gasit rapid la o cautare de pe tel.
https://chmouss.wordpress.com/2014/0...dc-i2c-part-2/
Aia ar fi pinii necesari,problema e ca epromul ar trebui updatat la schimbarea monitorului,altfel va vedea tot monitorul vechi conectat si va folosi caracteristicile acestuia.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
secret is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to secret For This Useful Post:
Alin99 (21.08.2015), bogdan (21.08.2015)
Old 21.08.2015, 12:09   #5
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,326
Thanks: 5,795
Thanked 7,806 Times in 3,975 Posts
Default Re: Rezolutie vga switch

Quote:
Originally Posted by EdY91 View Post
Cu consola nu e nici o problema. Problema e de la pc ca sa zic asa, nu stiu cum sa fac sa nu se schimbe rezolutia la pc atunci cand comut intre ele sau daca se schimba sa imi apara rezolutia standard a monitorului.
Era parca o optiune pentru xorg.conf la GPUs nVidia: IgnoreEDID
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
Old 21.08.2015, 18:39   #6
EdY91
RPC Special Member
 
EdY91's Avatar
 
Join Date: 26.11.2014
Location: Somewhere in the Linux World
Age: 26
Posts: 267
Thanks: 231
Thanked 144 Times in 83 Posts
Default Re: Rezolutie vga switch

Nu merge in nici un fel si nici optiunea la rezolutie de 1366x768 nu o pot seta.
__________________
sudo pacman -Rs windows && sudo pacman -S arch
[sudo] password for edy:
error: target not found: windows

EdY91 is offline   Reply With Quote
Old 22.08.2015, 12:34   #7
secret
RPC Senior Member
 
Join Date: 19.11.2012
Posts: 151
Thanks: 17
Thanked 164 Times in 99 Posts
Default Re: Rezolutie vga switch

Tot cu nvidia e dat si exemplul de pe kodi.wiki
Ar trebui sa mearga,intrucat Xorg foloseste un edid injectat fortat,nu mai tine cont de cel citit din monitor.
Fara switch,monitorul conectat direct la PC.
Ce se intampla daca opresti-pornesti monitorul?
Ce se intampla daca deconectezi apoi conectezi cablul de semnal la monitor?
Se pastreaza sau se pierd setarile?

Daca faci cum e pe kodi.wiki si functioneaza corect ar trebui ca la deconectarea-conectarea monitorului sa nu se schimbe nimic,asta daca ai salvat initial edid corect.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
secret is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to secret For This Useful Post:
bogdan (23.08.2015)
Reply

Bookmarks

Tags
konig vga switch arch


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[VAND] Switch cisco3500xl switchcisco Hardware 0 26.02.2014 21:54
[VAND] Switch uri cisco 2900xl switchcisco Hardware 0 23.01.2014 23:34
[VAND] Switch Micronet SP624EA 1qtzr Hardware 0 12.06.2013 20:35
Problema Switch Micronet SP624EA 1qtzr Routere - Modemuri 7 12.06.2013 20:03
[VAND] Switch Asus Gigax 2024x tudix2003 Hardware 0 19.12.2012 18:08

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 10:05.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin