Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Forum General > Retelistica si Internet > Routere - Modemuri

Routere - Modemuri Manuale de configurare, informatii utile, discutii si suport tehnic pentru acestea.


Reply
 
Thread Tools
Old 28.09.2015, 19:44   #1
csebastian
RPC Beginner
 
Join Date: 12.12.2014
Age: 30
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ajutor configurare retea + hotspot

Salutare prieteni,

Am sa fiu cat de scurt si precis posibil:

Pe scurt treaba sta cam asa, vreau sa fac un free wifi hotspot pentru trecatorii din fata unei firme mici care sa fie redirectionati pe pagina firmei web cand se conecteaza.

Provider internet vecinul cu TP-LINK WR841ND firmware default. ( Probabil acum va intrebati de ce nu are firma internetul ei, ei bine abonamentul pentru firme e scump, oferta cea mai ieftina bussiness fiind de 150 Euro/ luna care nu imi ofera o viteza decat de 1.5 MB/s, asadar am rezolvat cu un vecin care are fiberlink 200 sa-i platesc eu abonamentul lunar, asta asa ca o mica poveste ca sa evit intrebarile ulterioare)

Deci avem urmatoarele:

1.Internet Fiberlink 200 vecinul TP-LINK WR841ND am sa-l numesc R1 in exemplele ce vor urma.

2.TP-LINK WR841ND cu DD-WRT penultimul firmware, am sa-l numesc R2 in exemplele ce vor urma.

2. Antena 2.4GHz 300Mbps 9dBi Outdoor CPE CPE210 Ant

Ce am incercat

Am conectat R2 -> R1 prin Client Bridge pentru a avea net
Am conectat ANT -> R2 la fel prin Client Bridge.

Pana aici totul este functional si avem free wifi prin Ant ( mod Access Point )

Problema mea intervine la hotspot:

Eu am acces doar la R2 cel care are dd wrt si niste optiuni interesante pentru hotspot, am ales NoCatSplash si Sputnik cand am facut teste.

Testul 1

Internet -> R1->R2 ( sputnik activat )-> ANT -> Merge netul dar nu si Hotspotul de la Sputnik, practic toti userii care se conecteaza la wifi ANT trec ca prin branza fara ca R2 sa filtreze si sa le afiseze websiteul firmei.

Testul 2 ( facut acasa )

Internet-> R2 - (Sputnik activat)-> ANT -> Merge si netul si hotspot-ul.

Concluzie : Daca fac setarile acasa PPPoE pentru internet direct in R2 DD WRT totul merge super bine.

Intrebari :

1.De ce in testul 1 mai sus mentionat nu merge dar in schimb in testul 2 totul este ok?
2.In ce mod mai pot face conexiunile astfel incat sa respect schema de mai jos (e in engleza ca am postat si pe forumul DD-WRT dar e pustiu pe acolo)


Schema: http://i.imgur.com/Wjkyrhg.jpg

PS: Vecinul nu vrea sa-i umblu la router sa-i schimb firmware sau alte chestii.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
csebastian is offline   Reply With Quote
Old 28.09.2015, 20:48   #2
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 900
Thanks: 2,289
Thanked 1,504 Times in 719 Posts
Default Re: Ajutor configurare retea + hotspot

Salut,

De la inceput, recunosc ca nu stiu sa raspund la cele 2 intrebari ale tale,
pentru ca DD-WRT-ul nu-mi este familiar in toate posibilitatile lui.

Dar , pana vei gasi solutia , de amorul artei , ce-ar fi sa urmaresti logica asta :

Code:
Testul 2 ( facut acasa )

Internet-> R2 - (Sputnik activat)-> ANT -> Merge si netul si hotspot-ul.
Cel mai probabil , "internetul" il ai de la vecin , deci ai tras cablul lui in
routerul tau si ai facut setarile PPPOE adecvate si totul merge bine.
Avand in vedere ca tu vei plati abonamentul de acum in colo , cat de greu ar fi sa-l lamuresti
pe vecin , sa accepte ca routerul lui sa fie cuplat la routerul tau si va avea internet gratis,
dar pe numele lui ?
Mda, va trebui sa-i faci setarile de rigoare , alea pe care le-ai facut in
Testul 1,cumva inversat-R1 cu R2.....Ar trebui sa aiba net ca prin branza , fara sa-l afecteze filtrele tale.
N-ar avea nimic de pierdut, doar el ar fi in castig , nu ?
__________________
Testul cu broasca
inginerul01 is offline   Reply With Quote
Old 28.09.2015, 20:53   #3
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,349
Thanks: 5,862
Thanked 7,861 Times in 3,997 Posts
Default Re: Ajutor configurare retea + hotspot

Redirectie de URL nu cred ca poti face numai din dd-wrt ci ai nevoie si de squid proxy. Cum as zice eu ca merita incercat:

Pus un server linux inaintea routerului tau, apoi fortat din iptables ca traficul http (destinatie port 80) sa treaca prin squid. Din squid faci redirectie pentru orice URL spre pagina care o doresti.
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to bogdan For This Useful Post:
Alin99 (29.09.2015), inginerul01 (28.09.2015), yo9fah (28.09.2015)
Old 29.09.2015, 18:45   #4
csebastian
RPC Beginner
 
Join Date: 12.12.2014
Age: 30
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Ajutor configurare retea + hotspot

Quote:
Originally Posted by bogdan View Post
Redirectie de URL nu cred ca poti face numai din dd-wrt ci ai nevoie si de squid proxy. Cum as zice eu ca merita incercat:

Pus un server linux inaintea routerului tau, apoi fortat din iptables ca traficul http (destinatie port 80) sa treaca prin squid. Din squid faci redirectie pentru orice URL spre pagina care o doresti.

Multumesc pentru interventie in primul rand.

Ceea ce mi-ai sugerat nu ar insemna ca orice accesare web va redirectiona userul catre pagina mea ? de fiecare data cand porneste pagina fara sa mai aiba apoi acces la internet ?

de ex: intru ca si user vad pagina mea dar apoi bag in browser de ex www.google.com si sa fiu iar redirectionat , orice bag

Eu asta inteleg cand dau redirect la portul 80 pt HTTP , sper sa ma insel ca pe cazul asta ar insemna ca orice baga nu va putea accesa nimic inafara de siteul meu ceea ce nu-mi doresc.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
csebastian is offline   Reply With Quote
Old 30.09.2015, 19:54   #5
csebastian
RPC Beginner
 
Join Date: 12.12.2014
Age: 30
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Ajutor configurare retea + hotspot

dat fiind faptul ca nu ma lasa vecinul sa umblu la el ca e cam zapacit m-am gandit la urmatoarea chestie si poate ma ajutati

Asadar chestia cu hotspot merge daca intrunesc urmatoarele conditii

An active internet connection
A WAN address

Asadar sa spunem ca mai adaug 2 routere la configuratie si anume

R1 vecinul

R2 il folosesc pe post de antena wifi sa iau semnal de la R1

R3 ddwrt cu hotspot

Asadar pot sa "prostesc" R3 cu legarea in WAN a cablului si cu lan la R2 ?


Schematic: Internet -> R1 Vecin -> R2 ( default soft ) -> cablu lan din R2 -> WAN R3 ( dd wrt )

Intrebarea vine ( probabil o prostie ) daca pot prosti acest R3 sa creada ca e direct conectat la ISP dat fiind faptul ca bag cablul de la R2 direct in WAN la R3, e o idee sau nu se poate configura?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
csebastian is offline   Reply With Quote
Old 01.10.2015, 10:37   #6
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,349
Thanks: 5,862
Thanked 7,861 Times in 3,997 Posts
Default Re: Ajutor configurare retea + hotspot

Quote:
Originally Posted by csebastian View Post
Multumesc pentru interventie in primul rand.
Cu mare placere
Quote:
Originally Posted by csebastian View Post
Ceea ce mi-ai sugerat nu ar insemna ca orice accesare web va redirectiona userul catre pagina mea ? de fiecare data cand porneste pagina fara sa mai aiba apoi acces la internet ?

de ex: intru ca si user vad pagina mea dar apoi bag in browser de ex www.google.com si sa fiu iar redirectionat , orice bag

Eu asta inteleg cand dau redirect la portul 80 pt HTTP , sper sa ma insel ca pe cazul asta ar insemna ca orice baga nu va putea accesa nimic inafara de siteul meu ceea ce nu-mi doresc.
Exact asta se va intampla, orice adresa introduc sunt redirectionati numai spre pagina ta; eu asa am inteles ca doresti cand am citit:
Quote:
Originally Posted by csebastian View Post
Pe scurt treaba sta cam asa, vreau sa fac un free wifi hotspot pentru trecatorii din fata unei firme mici care sa fie redirectionati pe pagina firmei web cand se conecteaza.
OK, deci doresti sa instalezi un AP pentru acces wifi "la liber", de genul cum sunt cele din restaurante, cafenele, etc...

Quote:
Originally Posted by csebastian View Post
Asadar pot sa "prostesc" R3 cu legarea in WAN a cablului si cu lan la R2 ?

Schematic: Internet -> R1 Vecin -> R2 ( default soft ) -> cablu lan din R2 -> WAN R3 ( dd wrt )
Nu e nicio "prosteala"; varianta in care intri cu cablul dintr-un port LAN al R2 in WAN-ul lui R3 izoleaza practic reteaua ta (vecin + R2) de cea accesibila publicului.

Cum se face ? Simplu: setezi R3 sa-si ia adresa IP prin DHCP (pe WAN), activezi NAT si DHCP pe el si dai adrese IP dintr-o alta clasa privata (sa zicem 10.x.x.x) clientilor "mobili".
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ajutor configurare router baciu_viorel262 Routere - Modemuri 30 01.03.2015 18:19
AJUTOR !! Configurare Router Tenda rmirez Routere - Modemuri 3 18.12.2014 21:47
[CentOS 6.5] Problema configurare retea LAN XVanish CentOS 2 23.07.2014 01:35
Configurare retea blue36 Routere - Modemuri 28 07.09.2013 17:19
ajutor configurare router petricaiancu Windows 2 08.11.2011 13:59

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 15:48.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin