Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Forum General > Retelistica si Internet > Routere - Modemuri

Routere - Modemuri Manuale de configurare, informatii utile, discutii si suport tehnic pentru acestea.


Reply
 
Thread Tools
Old 21.02.2016, 10:44   #1
panteraboy
RPC Beginner
 
Join Date: 01.03.2011
Age: 31
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 14 Times in 7 Posts
Lightbulb Mikrotik, mutare licienta pe alt dispozitiv

Salut.
Am cateva echipamente Mikrotik pe care nu prea le mai folosesc ex: (RB750 , Groove , RB433AH) care au costat ceva bani, ideea este ca as vreau sa mut una din aceste liciente pe un pc cu RouterOs x86 (mikrotik).
Din informatiile mele Mikrotik nu permite acest lucru cea ce mie nu mi se pare normal. Este cineva care a facut acest lucru sau care are idee cum se poate face?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
panteraboy is offline   Reply With Quote
Old 21.02.2016, 15:23   #2
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,347
Thanks: 5,859
Thanked 7,854 Times in 3,994 Posts
Default Re: Mikrotik, mutare licienta pe alt dispozitiv

Quote:
Originally Posted by panteraboy View Post
Salut.
Am cateva echipamente Mikrotik pe care nu prea le mai folosesc ex: (RB750 , Groove , RB433AH) care au costat ceva bani, ideea este ca as vreau sa mut una din aceste liciente pe un pc cu RouterOs x86 (mikrotik).
Din informatiile mele Mikrotik nu permite acest lucru cea ce mie nu mi se pare normal.
Si Micro$oft procedeaza la fel cu licentele windoze OEM care sunt hardware-bundled.
Quote:
Originally Posted by panteraboy View Post
Este cineva care a facut acest lucru sau care are idee cum se poate face?
Sansele ca o licenta RouterBoard sa mearga pe un PC ? Spre zero... Daca tii neaparat sa ai RouterOS pe PC, atunci platesti licenta; daca nu doresti sa platesti, ai si alterrnative gratuite.
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is online now   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bogdan For This Useful Post:
AnbuBlack (21.02.2016), konstantine (21.02.2016)
Old 22.02.2016, 17:44   #3
panteraboy
RPC Beginner
 
Join Date: 01.03.2011
Age: 31
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 14 Times in 7 Posts
Default Re: Mikrotik, mutare licienta pe alt dispozitiv

Cred ca sansele sunt destul de mari, se pare ca alti au reusit ex: versiunea 5.26 care se gaseste pe net si este full, am incercat acesta versiune care functioneaza destul de ok, dar nu imi place cum merge pe hardware-ul meu, cu ultima versiune sunt diferente mari pe acelasi pc unde traficul ajunge aproape de 1GB/s fata de 600MB/s cu vers 5.26.
Am incercat si alte solutii ex: pfSense care din punctul meu de vedere nu se compara cu Mikrotik.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
panteraboy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
script mutare fisiere pacman44 CentOS 2 12.11.2014 09:20
Mikrotik panteraboy Routere - Modemuri 5 25.09.2013 20:09
Load balancing cu Mikrotik nokian73 Routere - Modemuri 16 19.08.2012 20:45

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 02:32.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin