Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Forum General > Retelistica si Internet > Antene

Antene Antene de toate tipurile, pentru internet wireless, satelitare si nu numai...


Reply
 
Thread Tools
Old 27.09.2012, 23:03   #1
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default ajutor nanostation m2

Buna seara,


am o antena nanostation m2 de ceva vreme si astazi am intalat un update versiunea 5.5.2.insa din momentul care am instalat-o nu ma pot conecta la internet. Īmi arata sunt conectat la reteaua wireles, imi arata TX-ul retelei wireles dar nu ma pot conecta. Precizez vechiul software era modelul 5.3.5 si mergea destul de bine. Folosesc un ip static la calculator si reteaua la care ma conectam era un free hot spot. Orice sfat este binevenit!

Multumesc anticipat!
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by AnbuBlack; 02.10.2012 at 19:01. Reason: ortografia
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 28.09.2012, 12:39   #2
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 37
Posts: 5,965
Thanks: 3,662
Thanked 3,376 Times in 1,985 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: ajutor nanostation m2

Deci iti arata reteaua Wireless de la care vrei sa iei internet dar nu se conecteaza la ea? Sau se conecteaza dar nu ai internet? Ai verificat atent datele de securitate: tip-ul criptarii (WEP, WPA, WPA2, PSK etc), banda in care e reteaua, userul si parola etc?

Da-ne mai multe detalii despre cum l-ai configurat, date concrete.
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 29.09.2012, 13:31   #3
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Multumesc de raspuns

Reteaua la care ma conectez e un free hot spot la o distanta de 500 de metrii de mine nu are parola si din cate imi zice antena e pe frecventa ei. Īmi arata sunt conectat dar nu am internet nu stiu dacă are vreo importanta dar folosesc Windows 7 si mi-a zis cineva ar exista ceva probleme la antena asta pe Windows 7.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by AnbuBlack; 29.09.2012 at 18:54. Reason: limbajul de tip chat
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 29.09.2012, 17:12   #4
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 900
Thanks: 2,289
Thanked 1,504 Times in 719 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Nu , nu poate fi de la windows 7. Ai sa gasesti pe youtube multe demonstratii cu acest
device, majoritatea pe w7.
Cel mai probabil e de la update-ul pe care l-ai facut. Ori nu l-ai facut bine , ori mai trebuie
sa umbli in setari. Ma bazez pe faptul ca aparatul mergea destul de bine cu firmware-ul
initial.
Apoi , mai e posibil ca hot spotul sa nu fie cuplat la net ...mai stii ?!
__________________
Testul cu broasca
inginerul01 is offline   Reply With Quote
Old 29.09.2012, 17:34   #5
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Salut,

Hotspot-ul e cuplat la net si setarile sunt facute corect, nu am schimbat nici o setare avand in vedere faptul si le-a pastrat de la soft-ul precedent.
Īn ceea ce priveste soft-ul l-am coborat de la pagina lor de net ubnt.com si e imposibil sa fie prost, nu stiu ce as putea face, dacă nu gasesc un raspuns o sa ma intorc la softul initial.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by AnbuBlack; 29.09.2012 at 18:56. Reason: limbajul de tip chat
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 29.09.2012, 18:59   #6
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,987
Thanks: 4,678
Thanked 6,308 Times in 3,020 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

1. Este posibil ca atunci cānd ai descarcat respectivul firmware să nu īl fi descărcat comple, se mai īntāmplă; verifică dacă a fost descărcat complet.
2. Fără limbaj de tip chat te rog data viitoare; presupun că ai citit regulamentul.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, īnsă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is online now   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
bogdan (29.09.2012), flashboy (01.10.2012)
Old 30.09.2012, 16:48   #7
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Multumesc de raspuns si imi cer scuze pentru limbajul de tip chat.
A fost coborat in totalitate,l-am verificat, nu stiu ce este de vina. Toti pe care i-am intrebat dau vina pe satarile antenei, dar nu cred! Am incercat toate posibilatatile cu ip static, cu ip dinamic, cu ip aliasing, cam tot ce se poate si tot nu merge, nu pot sa inteleg cred că am sa ajung la ultima solutie, incarcarea vechiului soft.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by AnbuBlack; 30.09.2012 at 19:17.
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 30.09.2012, 21:52   #8
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 900
Thanks: 2,289
Thanked 1,504 Times in 719 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Se pare ca utima solutie (firmware-ul initial) e si cea mai buna solutie.
Nu in toate cazurile ,ultima solutie e o noua revolutie...he,he,he

Poate ,totusi ,gresesti ceva la setari....din aia toti pe care i-ai mai intrebat ,nu e nici
unul mai priceput sa ia taurul de coarne ?Poate vede el ce ai gresit tu...
__________________
Testul cu broasca
inginerul01 is offline   Reply With Quote
Old 01.10.2012, 16:58   #9
sdw
RPC Gold Member
 
Join Date: 02.03.2011
Age: 42
Posts: 978
Thanks: 20
Thanked 1,091 Times in 583 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Ba da, exista si mai priceputi, doar ca nu a dat detalii suficiente si am obosit sa scot informatiile cu clestele. Cu alt computer merge? Legat la alt AP merge?
__________________
E bine să ai mintea deschisă, dar nu aşa deschisă īncāt să-ţi cadă creierul.
sdw is offline   Reply With Quote
Old 01.10.2012, 18:55   #10
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

multumesc de raspuns

....cine stie poate toti care au primit team wiewer de la mine nu se pricep....dupa cum spui...dar dupa cum spune SDW poate nu am dat toate datele exacte.....si totusi incerc...astazi am aflat mai exact ca hot spotul la care sunt conctat este un nanostation....asta cu ajutorul UBNT DISCOVERY si ma gandesc ca poate exista conflict de ip avnd in vedere reglarile de pe aceeasi pagina 192.168.1.20 sau poate gresesc....nu stiu....astept mai multe sugestii....si ar mai fii ceva ...cu un stick TP-LINK de doi bani asa cum il consider eu (cel putin) ma pot conecta...chiar si cu telefonul mobil...deci are net..are ip...are cam tot hot spotu asta......ce sa zic


setarile antenei:


WIRELES

Lock to AP MAC: Country Code: romania
IEEE 802.11 Mode: bgn mix
Channel Width:[?] auto 20/40
Channel Shifting:[?] disabled
Frequency Scan List, MHz enabledOutput Power max
Max TX Rate, Mbps 15-130 automatic





NETWORK



Network Mode: router
Disable Network: none
WAN Network Settings

WAN Interface: wan0
WAN IP Address: DHCP
DHCP Fallback IP: 192.168.1.20
DHCP Fallback NetMask: 255.255.255.0
NAT: Enabled
NAT Protocol: SIP PPTP FTP (toate activate)

LAN Network Settings

LAN Interface: BRIDGE0
IP Address:192.168.1.20
Netmask: 255.255.255.0
DHCP Server: Enabled
Range Start:192.168.1.100
Range End:192.168.1.254

Netmask:255.255.255.0
Lease Time: 600
DNS Proxy: Enabled
UPnP: Enable




ADVANCED


Distance: miles (23.8 km) Auto Adjust
Aggregation: Frames Bytes Enable
Multicast Data: Allow All
Extra Reporting: Enable
LAN0 Speed: AUTO
LAN1 Speed: AUTO




cam astea ar fi setarile antenei........nu am modificat nimic de la vechiul software
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 01.10.2012, 22:33   #11
sdw
RPC Gold Member
 
Join Date: 02.03.2011
Age: 42
Posts: 978
Thanks: 20
Thanked 1,091 Times in 583 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

In prima faza vezi daca iti merge cu firmware din seria 5.3.x, ca sa-ti dai seama daca e din firmware sau din alta parte.
__________________
E bine să ai mintea deschisă, dar nu aşa deschisă īncāt să-ţi cadă creierul.
sdw is offline   Reply With Quote
Old 01.10.2012, 23:58   #12
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Cu vechiul firmware 5.3.5 se putea conecta, nu stiu daca are vreo importanta dar am observat ip-ul hotspotului este unul fix si nu dinamic 192.168.1.1.
Am incercat sa folosesc si ip dinamic si nu am reusit sa iau internet!

Am incercat sa ma conectez pe router-ul vecinului meu astazi si am reusit, deci dupa cum cred nu poate fi decat un conflict de ip.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by AnbuBlack; 02.10.2012 at 12:16.
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 02.10.2012, 10:18   #13
sdw
RPC Gold Member
 
Join Date: 02.03.2011
Age: 42
Posts: 978
Thanks: 20
Thanked 1,091 Times in 583 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Atunci schimba clasa de IP al NanoStation-ului. Pune-i 192.168.200.1, si dhcp range 192.168.200.100 ... 192.168.200.200
__________________
E bine să ai mintea deschisă, dar nu aşa deschisă īncāt să-ţi cadă creierul.
sdw is offline   Reply With Quote
Old 02.10.2012, 18:34   #14
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Multumesc de raspuns dar nici asa nu a mers!

M-am intalnit azi cu inginerul de retea care a pus antena aia, mi-a zis e un picostation si dupa ce a facut scandal vreo 10 minute ii bruiez reteaua ) bineinteles nu a vrut sa imi spuna cum sa ma conectez dar mi-a zis eu trebuie sa ma conectez la ip-ul antenei si nu la ip-ul retelei asa cum se intampla in momentul de fata. Nu prea am inteles exact ce vroia sa spuna, poate ma puteti ajuta.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by AnbuBlack; 02.10.2012 at 19:00.
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 02.10.2012, 19:06   #15
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,987
Thanks: 4,678
Thanked 6,308 Times in 3,020 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Este al şaptelea mesaj pe care ţi-l editez, īnvaţă să scrii romāneşte, fără ”k” īn loc de ”că”, pune semne de punctuaţie acolo unde trebuie, īncepe mesajul cu literă mare; dacă nu ai citit pānă acum regulamentu ar fi timpul să o faci. Priveşte acest mesaj ca pe unul de avertisment, la următorul scris tot ca pānă acum ai direct ban, văd că nu vrei să īnţelegi de vorbă bună.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, īnsă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is online now   Reply With Quote
Old 02.10.2012, 20:22   #16
sdw
RPC Gold Member
 
Join Date: 02.03.2011
Age: 42
Posts: 978
Thanks: 20
Thanked 1,091 Times in 583 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Cum adica te conectezi la ip-ul retelei? Nu are nici un sens ce zici.
__________________
E bine să ai mintea deschisă, dar nu aşa deschisă īncāt să-ţi cadă creierul.
sdw is offline   Reply With Quote
Old 02.10.2012, 21:08   #17
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Pai cam asta mi-a zis el....asteptam sa imi raspunzi tu la enigma!Dar am observat ca in momentul in care ma conectez nu imi arata asa cum imi arata la alte retele!Adica vreau sa spun ca in momentul in care sunt conectat la alta retea imi arata cam asa:

IP Address: 192.168.2.122
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.2.1
Primary DNS IP: 194.30.220.117
Secondary DNS IP: 194.30.220.114
DHCP Server: 192.168.2.121


datele depinzand la fiecare retea,dar conectat la acest hot spot datele imi arata cam asa




IP Address: 192.168.1.1
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
Primary DNS IP: 192.168.1.20
DHCP Server: 192.168.1.1


Cam asta e dilema!De ce?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 02.10.2012, 23:53   #18
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,349
Thanks: 5,864
Thanked 7,864 Times in 3,997 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Probabil ca hotspot-ul respectiv nu ruleaza server de DHCP; n-ai cum fii tu si client, si server DHCP si gateway ... Cum ai ajuns sa ai adrese din clasa 192.168.1.x date de tine insuti (ca server DHCP) ?
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
Old 03.10.2012, 11:14   #19
catalin 99
RPC Member
 
Join Date: 26.07.2012
Age: 32
Posts: 61
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 15 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

Datele nu sunt puse de mine!Am mentinonat mai sus ca hot spotul e un picostation care probabil are un ip static,si in momentul in care ma conectez vad datele lui!Si eu folosesc la calculator ip static!


am hotarat astazi sa ma intorc la software-ul initial pt ca de vreo cateva zile bune nu imi pot folosi antena si cu stick-ul pe care il folosesc am viteza foarte mica!


multumesc tuturor de ajutor chiar daca nu am reusit sa dezleg misterul
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
catalin 99 is offline   Reply With Quote
Old 21.10.2012, 02:46   #20
giovanni
RPC Beginner
 
Join Date: 10.06.2012
Age: 45
Posts: 19
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: ajutor nanostation m2

De putin timp lucrez cu astfel de echipamente. Nu stiu daca te va ajuta cu ceva, dar cel putin incearca:
range start 192.168.1.2
lease time 3600
Toate celelalte mi se par OK. Doar ca LAN este bridge si nu router. Incearca si vezi ce iasa... Mi-am dat si eu cu parerea
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
giovanni is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cāştigă un NanoStation sau un NanoBridge! sdw CONCURSURI RPC-FORUM 2 01.01.2012 13:04
nanostation 2 setup marius79 Retelistica si Internet 7 11.01.2011 13:52

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 19:32.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin