Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Software > Unix - Linux - BSD > Arch GNU/Linux

Arch GNU/Linux Sectiune dedicata pentru Arch GNU/Linux.


Reply
 
Thread Tools
Old 20.03.2017, 18:32   #21
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD

Tocmai că opțiunea discard nu trebuie să fie acolo, ci să rulezi periodic fstrim, manual sau automat.

Cât privește instalarea lui grub, trebuie să îi dai calea către partiția acea de 1GB (fat32).
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
XVanish (20.03.2017)
Old 20.03.2017, 18:50   #22
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD

Ok, atunci fara discard e bine. Nu am fost atent ca ma enerveaza boot asta. Am restartat sistemul, am remontat /dev/nvme0n1p2 in /mnt, am intrat cu arch-chroot /mnt si i-am dat grub-install /dev/nvme0n1p1 care e partitia EFI dar tot nu vede EFI directory.

Nu cumva trebuie sa montez partitia FAT32 in /mnt/boot sau ceva?

Bineinteles ca dupa restart a trebuit sa-i refac configul din dhcpcd.conf ca l-a sters.
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 20.03.2017, 18:59   #23
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD

Ca să îți vadă partiția /boot install-ul, trebuie mai întâi să o montezi în /mnt/boot.

Code:
mkdir /mnt/boot
mount /dev/nvme0n1p1 /mnt/boot
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
XVanish (20.03.2017)
Old 20.03.2017, 19:13   #24
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD

Degeaba, am incercat bootctl install si mi-a zis sa montez /boot. Si am montat partitia /dev/nvme0n1p1 asa cum ai zis si tu, apare la mount -l dar cand intru in arch-chroot /mnt si dau grub-intall /dev/nvme0n1p1 tot nu gaseste EFI folder. Am creat si /boot/efi in ideea ca poate are nevoie de un folder efi dar tot degeaba... am incercat si grub-install /boot direct dar acelasi rezultat.

Sugestii?
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 20.03.2017, 19:18   #25
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD

Comanda ar trebui să fie de genul:

Code:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=boot --bootloader-id=arch_grub 
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
mkinitcpio -p linux
LE: până să ieși din chroot editează și mkinitcpio.conf și la linka HOOKS: adaugă după base btrfs.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki

Last edited by AnbuBlack; 20.03.2017 at 19:24.
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
Old 20.03.2017, 19:42   #26
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD

Bun, cu comanda de la tine care specifica exact calea catre efi-directory a functionat. S-a generat si grub.cfg, tot ok.

Acum e o problema cu mkinitcpio, zice ca:

Code:
-k /boot/vmlinuz-linux -c /etc/mkinitcpio/linux.preset: 'default'
 si ERROR: specified kernel image does not exist: ''/boot/vmlinuz-linux'

Apoi building image from fallback dar nici fallback-ul nu exista...
Am adaugat si Btrfs la HOOKE="base btrfs ..."
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 20.03.2017, 21:31   #27
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD


Tutorial:

- ping 8.8.8.8
- gdisk /dev/sda

- partiție 512MB pentru UEFI tip ef02 (grub_bios în parted)
- parție pentru install

- mkfs.fat -F32 /dev/sda1
- mkfs.btrfs -L "arch_ssd" /dev/sda2
- mkdir /mnt/boot
- mount /dev/sda2 /mnt
- mount /dev/sda1 /mnt/boot
- cd /mnt
- btrfs subvolume create ROOT
- btrfs subvolume create ROOT/root
- btrfs subvolume create ROOT/boot
- btrfs subvolume create ROOT/home
- cd
- umount /mnt
- mount -o defaults,noatime,ssd,space_cache,compress=lzo,subv ol=ROOT /dev/sda2 /mnt
- mkdir /mnt/{boot,home}
- mount -o defaults,noatime,ssd,space_cache,subvol=ROOT /dev/sda1 /mnt/boot
- mount -o defaults,noatime,ssd,space_cache,compress=lzo,subv ol=ROOT /dev/sda2 /mnt/home

! Dacă se face subvolum separat pentru /var, atunci trebuie creat un bind pentru /var/lib, pentru că pacman își ține informațiile despre pachetele instalate în /var/lib/pacman.

- mkdir -p /mnt/var/lib
- mount --bind /mnt/ROOT/root/var/lib /mnt/var/lib

- pacstrap -i /mnt base base-devel btrfs-progs sudo vim terminus-font zsh(sau ce shell folosești) networkmanager network-manager-applet

- genfstab -U -p /mnt >> /mnt/etc/fstab
- cat /mnt/etc/fstab
- arch-chroot /mnt
- vim /etc/locale (en, ro sau ce vrei tu)
- vim /etc/vconsole (și daugi FONT=ter-u16b)
- echo LANG=en_US.UTF-8 > /etc/locale.conf
- locale_gen
- ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Bucharest /etc/localtime
- hwclock --systohc --utc
- echo numepc > /etc/hostname
- vim /etc/mkinitcpio.conf (HOOKS: base,btrfs,...,consolefont,...") (dacă faci partiție separată și pentru /usr trebuie să adaugi aici la HOOKS și shutdown)
- mkinitcpio -p linux
- pacman -S grub
- grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=boot --bootloader-id=arch_grub
- grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
- mkinitcpio -p linux
- cp /usr/share/locale/en\@quot/LC_MESSAGES/grub.mo /boot/grub/locale/en.mo
- passwd
- useradd -m -g users -G wheel,storage,power -s /bin/bash xvanish
- passwd xvanish
- systemctl enable dhcpcd.service
- Systemctl enable NetworkManager (opțional dacă vrei să te conteztezi cu NM)
- exit
- cd
- umount -R /mnt
- reboot.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki

Last edited by AnbuBlack; 24.03.2017 at 10:46. Reason: completare info /var/lib
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
XVanish (21.03.2017)
Old 21.03.2017, 17:50   #28
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Thumbs up Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Oki, cu ajutorul lui AnbuBlack si a lui sdw am reusit azi-noapte sa-i dau de cap. Acum am ArchLinux functional cu partitie EFI si subvolume Btrfs. Am intampinat ceva greutati cu conexiunea la internet pe ethernet dar pana la urma s-a rezolvat cu un profil static netctl. Ceva probleme am intampinat la crearea subvolumelor Btrfs, e ciudat cand trebuie sa fii in /mnt si cand nu dar pana la urma i-am dat de cap, pasii de mai sus (Tutorial) au ajutat enorm. In cazul meu sunt cateva chestii facute diferit, cum ar fi partitia EFI eu am facut-o ef00 (nu ef02) si mi-au lipsit cateva pachete ici colo dar principiul si pasii sunt cam aceiasi.

Am pus Xorg si i3wm, merge super. Mai am multe de instalat si configurat insa so far so good. Am conectat si celelalte 2 HDD-uri NTFS, si s-au montat cu ntfs-3g fara probleme, nu a fost nevoie de ntfs-3g-fuse din AUR, se pare ca le pot accesa fara probleme daca userul e in sudoers.

Tocmai am rezolvat si sunetul, cu ALSA, tot ok. E tare bine sa ai net si browser (am pus deocamnadat Firefox) pe masina pe care lucrezi, aseara deja ma disperam sa tot caut ceva pe laptop si sa scriu de mana pe masina ca nu aveam copy/paste.

Urmeaza Skype, sa vedem ce surprize avem cu el ca din cate am inteles sunt cateva probleme / incompatibilitati si chestii lipsa sau care nu merg cu versiunile mai noi. Ramane de vazut...
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to XVanish For This Useful Post:
AnbuBlack (21.03.2017)
Old 21.03.2017, 17:55   #29
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Skype văd că deja a trecut în beta, deci s-au mai rezolvat din probleme, prababil până în toamnă va fi gata versiunea finală care să aibă aceleași funcții ca pe M$.
Ai testat eclipse, se mișcă la fel ca pe Windoze?
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
Old 21.03.2017, 18:11   #30
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Da, tocmai ma uitam ca Skype vechi din 2014 parca nu mai e ok, trebuie pus Skype for Linux Beta. Nu am ajuns inca la eclipse, vreau sa rezolv chestiile elementare prima data, sunet, video, chipset, comunicare si apoi ajung si la restul gen multimedia, programare, grafica etc.

---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 17:58 ----------

Bun, Skype for Linux Beta e instalat si a mers din prima fara probleme. Se pare ca trebuie sa-mi rezolv camera web si una alta ca sa-l pot folosi cum trebuie.
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to XVanish For This Useful Post:
AnbuBlack (21.03.2017)
Old 21.03.2017, 18:17   #31
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Pentru webcam eu folosesc guvcview și îmi merge atât cu camera de la laptop cât și cu cea pe usb un Logitech C110.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
Old 21.03.2017, 18:21   #32
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Tot butonez setarile de la Microfon din alsamixer dar nu reusesc sa am microfon in Skype...
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 21.03.2017, 18:25   #33
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Quote:
Originally Posted by XVanish View Post
Tot butonez setarile de la Microfon din alsamixer dar nu reusesc sa am microfon in Skype...
Dacă ai pus pulse vezi să nu fie de acolo. Instalează un helper pentru pulse, pavucontrol și vezi că s-ar putea să fie unmute sau volum mic, ori sursa să nu fie aleasă cum trebuie.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
Old 21.03.2017, 20:23   #34
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Nu am pus inca pulseaudio.

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 18:26 ----------

Rezolvat si sunetul si microfonul, merge tot ok cu pulseaudio si pavucontrol. A trebuit sa scot camera web si sa o conectez inapoi ca sa-si revina microfonul de la ea dar apoi a fost tot ok.

---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:15 ----------

Ai vreo idee de ce Skype nu s-ar mai conecta? Ii dau userul si parola si apoi zice ba ca nu se poate conecta, ba ca nu este internet (desi este), ba ca userul si parola nu sunt ok.

A mers bine dupa instalare, de vreo doua ori, pana i-am dat reboot cred.
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 21.03.2017, 20:45   #35
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Fiind în stadiu beta este posibil să fie un bug ceva, încearcă să ștergi folderul ascuns al lui skype, cred că este .skype sau prin .config/skype, ceva de genul, nu am mai folosit skype de ceva timp și nu știu pe unde își mai ține "intestinele".
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
XVanish (21.03.2017)
Old 21.03.2017, 21:59   #36
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Se pare ca skypeforlinux care e in pagina de ArchWiki e de fapt un Alpha, v. 1.17.1.1-1 nu e cea Beta. Cea Beta e disponibila in skypeforlinux-bin. Am dezinstalat skypeforlinux si vreau sa pun skypeforlinux-bin.

Care e comanda pentru pacman si yaourt cand vrei sa dezinstalezi ceva, sa dezinstaleze si pachetele aferente care nu mai sunt necesare? Deex acum am dat yaourt -R skypeforlinux, l-a scos dar mi-a zis ca nu mai are nevoie de pachetele electron si libgnome-keyring. Dupa ce le-am sters si pe astea doua au mai aparut 5 care cica nu mai sunt "required" dar de unde stiu eu ca nu sunt necesare altor aplicatii?

Asadar, este vreo comanda care dezinstaleaza si pachetele instalate odata cu aplicatia principala?
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 21.03.2017, 22:02   #37
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Da există: pacman -Rs aplicație.

Rosetta:https://wiki.archlinux.org/index.php/Pacman/Rosetta
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
XVanish (21.03.2017)
Old 21.03.2017, 23:36   #38
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Bun, o sa il testez.

Am pus Skype Beta, v. 5.0.0.5 acum, a mers brici din prima, inclusiv sunetul si cred ca si camera (testez in curand). Sper sa mearga tot asa si dupa reboot, nu ca versiunea Alpha.

---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Am pus Eclipse, pachetul eclipse-php instalat cu pacman. Merge bine pana acum, e printre ultimele versiuni (Neon 2 acum) si suporta pluginuri si tot ce ai nevoie. Eu foloseam foarte mult pluginul de la Aptana Studio dar vad ca aici imi genereaza ceva erori (de ping din Java) la pornire dar se pare ca functioneaza... o sa flu mai multe dupa ce il folosesc si configurez dupa plac.

Important e ca merge fara probleme, chiar imi place cum se misca... so far...
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to XVanish For This Useful Post:
AnbuBlack (21.03.2017)
Old 22.03.2017, 20:50   #39
XVanish
RPC Administrator
 
XVanish's Avatar
 
Join Date: 03.06.2008
Location: Baia Mare
Age: 36
Posts: 5,917
Thanks: 3,555
Thanked 3,278 Times in 1,940 Posts
Send a message via Yahoo to XVanish Send a message via Skype™ to XVanish
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Am mers pe krusader, este asemanator cu Total Commander din Windows si deocamdata pare ok, vedem in timp daca ma multumeste. Intr-adevar foloseste tare multe dependinte KDE dar nah... asta e...

Update: Skype Beta e bestial, nu am avut nici o problema pana cum, merge brici.

Intrebare: De ce in /home mai am inca o data toate folderele bin, boot, etc, root, home, mnt etc? Din cauza ca primul /home (cel din radacina) e subvolumul btrfs iar apoi cele din el sunt de fapt cele folosite de system? Sau cele din radacina sunt folosite de system? Unele din folderele din home, cum ar fi /home/boot sau /home/dev sunt goale... dar cele din radacina deex /boot sau /dev nu sunt goale. Altele au acelasi continut (asa pare) si in cele din radacina si in cele din /home, cum ar fi /etc si /home/etc. Cam derutant... sau ceva nu e ok la mine?
__________________
Internetul e distractie, nu pierde controlul!


Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
XVanish is online now   Reply With Quote
Old 22.03.2017, 21:01   #40
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,854
Thanks: 4,601
Thanked 6,022 Times in 2,904 Posts
Default Re: Arch Linux cu UEFi si SSD M.2 cu NVMe

Ceva nu este OK la tine, nu ar trebui să ai acele foldere în /home, mă refer la /home/boot, /home/etc, etc.

Ce zice?
Code:
sudo btrfs subvolume list -t /
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arch GNU/Linux AnbuBlack Arch GNU/Linux 11 28.09.2015 09:57
Arch Linux Btrfs snapshots management AnbuBlack Arch GNU/Linux 0 31.03.2015 23:34
Install Arch Linux Btrfs +dm-Btrfs AnbuBlack Arch GNU/Linux 4 19.02.2015 23:37
Instalare Arch Linux LVM-dm-crypt AnbuBlack Arch GNU/Linux 0 30.03.2014 22:04
Arch Linux tutorial română AnbuBlack Arch GNU/Linux 5 03.02.2013 19:13

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 08:39.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin